Terug naar het overzicht

Transport Compleet Hardenberg 2020 krijgt groen licht

Gepubliceerd op 23-06-2020 11:49 uur

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat vakbeurzen weer plaats kunnen vinden. Dat betekent dat de vakbeurs Transport Compleet, die plaatsvindt op 1, 2 en 3 december 2020 in Evenementenhal Hardenberg, nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. In de persconferentie werd bekend dat, zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers geldt voor bijeenkomsten. Transport Compleet Hardenberg kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.

 

“Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om in december een vakbeurs te organiseren die na een moeilijke corona-periode een belangrijke impuls geeft aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling in de wegtransportbranche. Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om in samenwerking met de gemeente Hardenberg de anderhalve meter afstand te borgen voor Transport Compleet”, zegt Floris Valk namens Easyfairs.
Valk: “Ook voelen wij ons gesteund door de eerdere positieve feedback van 90 procent van de bezoekers die al vertrouwen hadden in een veilige, succesvolle editie. Dat bleek uit een enquête die vorige week is verzonden. Vermoedelijk stijgt na dit nieuws van de overheid het vertrouwen verder.”
Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al van toepassing was voor Transport Compleet. Valk: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

 

Smart Badge

De reeds geïmplementeerde Smart Badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.
Voor meer informatie: www.transportcompleet-hardenberg.nl.

 

Vertrouwen van bezoekers

De vakbeurs stond in eerste instantie gepland in maart, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 1, 2 en 3 december 2020. Inmiddels heeft Easyfairs alle denkbare protocollen klaarstaan om transportprofessionals op een veilige en verantwoorde manier bij elkaar te brengen. “Het vertrouwen en de bereidheid om elkaar weer face-to-face te ontmoeten neemt steeds meer toe. Dat blijkt ook uit ons onderzoek onder bezoekers van Transport Compleet waarbij inmiddels al 90 procent aangeeft een bezoek aan de vakbeurs te willen brengen en dat percentage groeit. Bezoekers voelen zich hierin gesteund door de eerder versoepelde coronamaatregelen”, zegt Valk. "De verplaatsing van Transport Compleet van maart naar december is succesvol verlopen, met dank aan het begrip, het geduld en de loyaliteit van onze exposanten, partners en overige betrokkenen. Ondanks dat de coronasituatie buiten ieders macht valt, zijn wij hen daar enorm dankbaar voor. Daarom is er ons ook alles aan gelegen om dit najaar een succesvolle editie van Transport Compleet 2020 te organiseren. Gezien ons protocol en actieplan, die tot in detail voldoen aan alle coronamaatregelen, zijn we in staat om professionals meer dan ooit op een veilige en verantwoorde wijze bij elkaar te brengen.”

 

Tijdslots

Om dit te realiseren worden voor bezoekers nader te bepalen tijdslots geïntroduceerd om de bezoekersaantallen over de beursdagen te verspreiden. “Bovendien zijn er ruim opgezette in- en uitgangen, die separaat van elkaar worden ingericht. Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Er hoeven geen afspraken te worden gemaakt met exposanten en waar nodig zijn gangpaden verbreed naar minimaal drie meter. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de 1,5 meter-afstand”, legt Valk uit.
“Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer in speciale ruimtes met elkaar te netwerken. Verder worden extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden. De concrete maatregelen hangen uiteraard af van de overheidsmaatregelen. Die volgen wij nauwlettend op."