Terug naar het overzicht

Scania vraag aandacht voor elektrificatie in bouw tijdens TKD

Gepubliceerd op 22-05-2023 08:59 uur

Scania Nederland toont op de TKD, van 8 tot en met 10 juni op stand 16, een interessant en gebalanceerd programma voertuigen voor het constructie en zwaartransport segment. Trucks die geschikt zijn voor de zware omstandigheden die men daar aantreft. Veel aandacht is er deze keer voor de elektrische oplossingen in de vorm van batterij-elektrische (BEV) en hybride-elektrische ((P)HEV). 
De Scania XT, een model dat voor alle cabineversies en alle motoren gekozen kan worden, is gemaakt voor de zwaarste klussen. De basis van de Scania XT is een robuuste bumper die aan de voorkant van de cabine 150 mm uitsteekt. Daarnaast kunnen klanten van de Scania XT kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden voor het interieur als het exterieur.

 


xEV emissieloos

Steeds vaker worden in aanbestedingen eisen opgenomen omtrent de uitstoot van CO2 bij een bouwplaats of een project. Deze eisen kunnen oplopen tot een volstrekt emissieloze inzet van (logistiek) materieel op de bouwplaats. Daarnaast starten in 2025 in veel binnensteden de milieuzones in het kader van Zero-Emissie-Stadslogistiek. Vaak betekent dit dat men de bouwlocatie alleen met elektrische vrachtwagens kan bereiken.
Scania heeft een volledig programma elektrische voertuigen. De chassis zijn modulair opgebouwd zodat een grote flexibiliteit mogelijk is. Een e-PTO kan worden gebruikt om emissieloos extra apparatuur aan te drijven. Daarnaast zijn veel carrosseriebouwers inmiddels door Scania getraind in het werken met een Scania e-truck.

 

Op de TKD presenteert Scania de volgende voertuigen:

Scania P360 B6x2*4NB PHEV kraan/kipper
Scania R500 B8x4*4NA XT vacuümzuiger
Scania P360 B6x2*4NA HEV haakarm/kraan
Scania 25P B6x2*4NB BEV haakarm
Scania S 660 A10x4*6NB zwaartransporttrekker
Scania R450 B8x8 Gryphus (demobaan)

 

Veel van deze chassis kunnen af-fabriek geleverd worden. Dit verkort de levertijd van het complete voertuig aanzienlijk en zorgt er daarmee voor dat het voertuig sneller zijn investering kan terugverdienen. U treft Scania op de TKD aan op stand 16.