Terug naar het overzicht

Primeur voor Martens Best met elektrische Effer autolaadkraan

Gepubliceerd op 05-05-2022 08:38 uur

Transportbedrijf Martens uit Best, expert in transport met kraanwagens, heeft een nieuwe truck met autolaadkraan in gebruik genomen. Het betreft een primeur omdat het de eerste elektrische Effer autolaadkraan ter wereld is. Chiel Martens: "Het is een zeer complex en multifunctioneel voertuig waarbij de technische mogelijkheden tot op het uiterste zijn benut."

 

Het betreft de eerste van een serie van drie van deze kraanwagens; de primeur is direct in gebruik genomen. Het betreft een vierassige Scania R500 met 's wereld eerste elektrische 68 ton/meter Effer autolaadkraan met een reikwijdte van 32 meter. De kraan is geheel zelfvoorzienend doordat er een accupakket onder het voertuig zit. Het accupakket is gerealiseerd door Wierda Hybrid Technologies. De kraan is dus niet afhankelijk van bouwstroom. De achterzijde van het voertuig is geheel afneembaar waardoor er een zeer compact en wendbaar voertuig ontstaat, met ook nog voorpoten in de wielkuipen.
Martens heeft als kraanspecialist een uitgebreid arsenaal aan kraanwagens, om alle kraanwerkzaamheden met gemak uit te voeren. Of het nu om een hoog gewicht gaat, of juist om een grote hoogte. Eén van de kraanwagens is zelfs de sterkste en langste opvouwbare autolaadkraan van Nederland.