Terug naar het overzicht

Iveco komt met T-WAY voor in zwaar terrein

Gepubliceerd op 29-04-2021 11:44 uur

Iveco presenteerde onlangs de nieuwe T-WAY zware terreintruck tijdens een digitaal evenement. De nieuwe T-WAY bouwt voort op het erfgoed van robuustheid en betrouwbaarheid van de Trakker. De nieuweling is ontworpen om de beste prestaties in zijn klasse te bieden in elke off-road missie. Het onderscheidt zich door zijn off-road prestaties, robuustheid en torsie rigiditeit. Het draagt van zijn voorgangers de legendarische robuustheid van het hogeweerstandsstaalchassis met een 10 mm dik chassis, met een buigmoment aan de bovenkant van het segment op 177 kNm. De vooras heeft een maximale capaciteit van maximaal 9 ton. Naafreductie op de achteras is standaard om kracht en prestaties te maximaliseren. Het nieuwe heavy-duty achterophangingssysteem voor tandemassen optimaliseert het voertuiggewicht en verbetert de off-roadprestaties met een grotere bodemvrijheid en een betere vertrekhoek.

 

De T-WAY levert al het vermogen dat nodig is voor tractie en PTO met Iveco’s betrouwbare en efficiënte Cursor 13-motor (13 liter) die tot 510 pk levert – 10 pk meer dan de prestaties van de Trakker. Voor lichtere configuraties is hij ook beschikbaar met de Cursor 9-motor. Ze zijn gekoppeld aan de 12- en 16-versnellingen HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbakken, die nu ook nieuwe functies heeft die specifiek bedoeld zijn voor off-road mobiliteit. Ze omvatten een Off-road Modus om te helpen vertrekken op steile hellingen, Rocking Modus om gemakkelijk met de aangedreven wielen uit een kuil te komen en Creeping Modus voor ultra-lage snelheid bij stationair draaien. Voor de weggedeelten van de missie verbetert het Iveco HI-CRUISE-systeem de efficiëntie van de transmissie verder. Het omvat voorspellend schakelen, voorspellende cruise control en een eco-roll-functie die de intertie van het voertuig gebruikt bij het bergafwaarts rijden. Met deze nieuwe algoritmen levert HI-TRONIX de perfecte versnellingsstrategie voor elke toepassing.

 

Productiviteit

De Iveco T-WAY is ontworpen voor efficiëntie en productiviteit, met een groot aantal functies, een lager eigen gewicht en nieuwe telematicafuncties en digitale diensten. Het biedt een nieuwe brandstofbesparende oplossing voor missies die af en toe een All Wheel Drive (AWD) mogelijkheid vereisen: het HI-TRACTION hydrostatische aandrijfsysteem voor 6×4 trekkers en bakwagens. Het werkt met snelheden tot 25 km/u en wordt automatisch geactiveerd om extra hydraulische tractie op de voorwielen te bieden wanneer dat nodig is. Het biedt aanzienlijke voordelen in termen van brandstofverbruik en laadvermogen in vergelijking met de AWD-oplossing. Het lage eigengewicht is nog verder verlaagd met 325 kg in vergelijking met de Trakker dankzij het nieuwe ontwerp van de tandemsteun op de achterassen, die nu uit één stuk gegoten is. De nieuwste aanwinst beschikt over de beste connectiviteit in zijn klasse die het kenmerk is van het WAY- gamma via de standaard Connectivity Box. Het connectiviteitssysteem biedt telediagnostiek en voorspellend onderhoud en stelt ook wagenparkbeheerders in staat om te allen tijde de prestaties van elk voertuig op afstand te monitoren om maximale efficiëntie te garanderen. Het voortdurend groeiende portfolio van Iveco ON connectivity-services is gericht op het maximaliseren van de productiviteit van de klanten en de duurzaamheid van het voertuig, evenals het minimaliseren van ongeplande downtime.

 

Flexibiliteit

De T-WAY zal een favoriet van carrosseriebouwers worden vanwege zijn buitengewone flexibiliteit. Met trekkers als bakwagens versies heeft het het breedste aanbod aandrijflijnopties op de markt: gedeeltelijke wielaandrijving op 6×4 trekkers en bakwagens en 8×4 bakwagens modellen; evenals All Wheel Drive op 4×4 en 6×6 trekkers en bakwagens, en op 8×8 bakwagen versies. Het assortiment vierwielaandrijving is uitgebreid met nieuwe 4-, 4,2- en 4,5-meter wielbasismodellen, die speciale ladingen kunnen vervoeren zonder wijzigingen aan het chassis. De nieuwe HI-MUX elektrische en elektronische architectuur is volledig compatibel met de nieuwste generatie besturingssystemen. De nieuwe PTO-line-up bevat een nieuwe krachtige sandwich-PTO die koppel levert tot 2.300 Nm. Deze veelzijdigheid, breedte en diepte van het gamma en uitgebreide keuze aan varianten maken de T-WAY de perfecte truck voor alle soorten carrosserie- en beroepsmissies.

 

Cabineontwerp 

De cabine van de T-WAY deelt het bestuurdersvriendelijke en esthetische design van het Iveco WAY-gamma, met zijn strakke, aerodynamische lijnen. Hij is beschikbaar in twee versies – AD korte cabine en AT lange cabine met standaard of hoog dak – en is gericht op functionaliteit om het dagelijkse werk van de bestuurder te vergemakkelijken. De volledige bestuurdersruimte is ontworpen om een praktische en gemakkelijk te bewonen omgeving te bieden. De comfortabele en ergonomische bestuurdersstoel zorgt samen met het nieuwe multifunctionele stuurwiel voor een uitstekend comfort voor de bestuurder. De veiligheid van de bestuurder is van het grootste belang in de zware omstandigheden waarmee de truck doorgaans te maken krijgt.Het voertuig is ontworpen om maximale bescherming te bieden, met veiligheidsvoorzieningen die de typegoedkeuringseisen ver overtreffen. Het nieuwe remsysteem is standaard uitgerust met EBS, volledige schijfremmen zijn beschikbaar op PWD-modellen, en nieuwe ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) zijn beschikbaar over het hele gamma.