Terug naar het overzicht

HVS prototype in aanloop naar zware waterstoftruck

Gepubliceerd op 11-11-2022 08:58 uur

Het Schotse Hydrogen Vehicle Systems (HVS) heeft een waterstofaandrijflijn ontwikkeld en gepresenteerd voor 5,5 ton, in aanloop naar de productie van een geplande 40-tons emissievrije vrachtwagen. De onderneming wil de eerste zijn in het Verenigd Koninkrijk die zo'n truck vanaf de basis geheel zelf ontwikkelt en opbouwt.

 

HVS, opgericht in 2017 in Glasgow, richt zich op het ontwerp en de ontwikkeling van emissievrije, door waterstof aangedreven bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf bestaat uit branchespecialisten met ruime ervaring op het gebied van auto's, energie, waterstoftechnologie, vermogenselektronica, duurzaamheid en milieubeheer.
De strategische investeringspartner van HVS is de tankstation- en supermarktonderneming EG Group, die waterstoftankinfrastructuur biedt.
HVS CEO Jawad Khursheed: "Dit eerste prototype toont ons baanbrekende waterstof-elektrische bedrijfsvoertuigontwerp en de geavanceerde aandrijflijntechnologie, als voorloper van ons vrachtwagenmodel. Onze emissievrije vrachtwagens, die worden aangedreven door groene waterstof, kunnen een belangrijk deel zijn van het kool-stofarm maken van de logistieke sector. Waterstof is de perfecte brandstof voor de transportsector en biedt een groot bereik. Bo-vendien zullen we onze klanten voorzien van de meest geavanceerde vrachtwagens in de sector, wat een stapsgewijze verandering in rijervaring, de laagste totale eigendomskosten en marktleidende ondersteuning voor wagenparkbeheer op zal leveren."