Terug naar het overzicht

Bedrijven organiseren kipper event na annuleren TKD

Gepubliceerd op 30-06-2022 09:57 uur

Na de recente annulering van de TKD 2022 organiseert een groep bedrijven een eigen evenement. De TKD is normaal gesproken een van de grootste buitenbeurzen van West-Europa voor grondverzet-, recyclingmaterieel en aanverwante specialismen uit de bouwsector en industrie. Op 9 en 10 september organiseren zo’n 25 bedrijven zelf een Kipper Event in Markelo.

 

De TKD zou plaatsvinden van 9 t/m 11 juni 2022 in Almere. Bij een laatste inspectie van de beoogde locatie voldeed de bodemgesteldheid niet meer aan de eisen die de beurs hieraan stelt. Door onderhoudswerkzaamheden van de gemeente Almere was de ondergrond niet stabiel genoeg meer om zwaar materieel te ontvangen. De organisatie probeerde nog een alternatieve locatie te vinden, maar dit bleek helaas op korte termijn niet mogelijk. De 28e editie moest daarom uitgesteld worden.

 

Eerste editie

Het allereerste Kipper Event wordt gehouden op een vijftien hectare grote zandwinning aan de Domelaarseweg 3 in Markelo, waar producten voluit gedemonstreerd kunnen worden. Op de locatie komen een demoveld en ruimte voor standhouders. Tevens is er een parkeerterrein voor maximaal 300 auto's. "Kipper Event is bedoeld voor het demonstreren van bouwvoertuigen zoals zandkippers, asfalt kippers, kipperopleggers, kranen, containersystemen en stenentrailers", aldus de organisatie.

 

Noviteiten

Het lijstje met gepresenteerde noviteiten is nu al fors. Ginaf komt met een 8x6 met eigen Ginaf chassisraam. Iveco laat de nieuwe T-Way 10x4 zien. MAN presenteert onder meer het 360 graden camerasysteem zonder blinde hoek, Mercedes-Benz rijdt met de Arocs 8x4 Wide-Spread, Renault met een 6x6 Wide-Spread en Scania met een Quadro met uitschakelbare laatste as. Volvo komt met een korte 10x4 en Fliegl laat een afschuifbak op 10x2 zien. Gijsbertsen presenteert de lichtgewicht DAF Quadro en Henk Maas een rijdende, geijkte weegbrug. Hiab demonstreert de Space-Evo besturing voor autolaadkranen en Hyva biedt een HMF/kraan op een Scania 6x6 Wide-Spread. Palfinger laat een elektrische kraan op een hybride Scania werken en Veldhuizen showt een 10x4 asfaltkipper met 34,5 ton laadvermogen. Vossebelt demonstreert een 'vloeistofdichte' kipper met asfaltsnip en Wijwel een 12 m3 betonmixer op 8x2 onderstel.

 

Voor meer informatie bezoek de website van het evenement: klik hier