Terug naar het overzicht

Allison Transmission zet in op elektrisch tijdens RDD

Gepubliceerd op 06-06-2019 08:51 uur

Het merk Allison is alom bekend van onder andere de volautomatische transmissies in vele toepassingen zoals huisvuilwagens. Als uitbreiding op het huidige gamma automatische transmissies is nu ook ingezet op elektrisch vervoer. Door de overname van de elektrische divisie van  Axletech kan Allison nu voorzien in elektrische aandrijvingen. Daarnaast is -met de overname van het Londense Vantage Power- technologie in huis gehaald voor het ontwikkelen van elektrische aandrijving.


Allison Transmission lanceert twee nieuwe e-Axle-producten. De Allison Bus e-as (ABE) is een krachtige en compacte volledig geïntegreerde elektrische as voor de markt van de transitbus. De E-as vervangt de traditionele aandrijflijn binnen het bestaande frame en biedt meer ruimte voor accupacks en andere kritische elektrische voertuigcomponenten. De Allison Truck e-Axle (AX) is een van de krachtigste e-assen voor middelzware tot zware trucks. Dit volledig geïntegreerde elektrische aandrijfsysteem past in een standaardchassis en bevat elektronica voor een complete aandrijfoplossing.

Wilt u meer informatie? Lees dan ook het artikel dat Jos Haas voor Auto- en Transportwereld heeft geschreven: https://atw.nl/product-nieuws/allison-versnellingsbakken-made-in-hungary